Inhoud nader te bepalen, is optioneel. We kunnen dit ook geheel uitzetten.

  • Wat doet je kind in zijn vrije tijd?

Waarom is vrije tijdsbesteding belangrijk voor jongeren?

Met Cool Súdwest zetten wij in op het versterken van de sociale omgeving van kinderen. Het is belangrijk om tieners aan te moedigen hun vrije tijd op een leuke/ goede manier te besteden. Zinvolle invulling van de vrije tijd verhoogt hun geluk en voorkomt risicogedrag. Een voorwaarde voor het beschermende effect is, dat activiteiten plaatsvinden in een gezonde omgeving en worden begeleid door professionals of getrainde vrijwilligers die een goed rolmodel zijn.

Sport en cultuur (jezelf creatief uiten), zijn goed voor het geluk/welbevinden en de gezondheid van jongeren. Gezamenlijke activiteiten buiten school geven je tiener de mogelijkheid om aan een sociaal netwerk te bouwen. Kinderen met ondersteunende netwerken zijn veerkrachtiger, zijn beter bestand tegen stresssituaties en hebben meer kans op te groeien tot gezonde volwassenen. 

 

Wat kun je zelf doen om dit te stimuleren?

  • Moedig je kind aan om zich te blijven ontwikkelen in sport/cultuur
  • Kom kijken bij een (sport)activiteit en wees positief aan de zijlijn
  • Toon interesse in wat je kind bezighoudt in dit verband
  • Maak kennis met andere ouders
  • Let op de kwaliteit van de omgeving en de begeleiding

Wat doet Cool Súdwest voor jou?

Samen stimuleren wij kinderen om hun talenten te ontwikkelen door een zinvolle vrijetijdsbesteding. De Cool Súdwest-teams hebben contact met lokale verenigingen en clubs. Hierdoor proberen we een aanbod te creëren dat past bij jongeren. We informeren de jongeren over de mogelijkheden via ons Instagram account @Cool_Sudwest.

titel

titel